Andrei este project manager si trainer in cadrul Romstal, una dintre cele mai importante companii de instalatii pentru constructii de pe piata din Romania, precum si din Europa de Est. Este absolvent al Facultatii de Inginerie a Instalatiilor din Bucuresti, are un master in Eficienta Energetica a Instalatiilor din Cladiri realizat in cadrul aceleasi facultati si isi realizeaza doctoratul studiind solutii ce utilizeaza surse regenerabile de energie si metode inovatoare de incalzire si racire a unui imobil cu un consum minim de energie. Studiile sale au fost premiate de ARCUB-UNATC in 2015 cu Premiul Creativitatii si Inovatiei, dar si de REHVA (Federatia Europeana a Asociatiilor Nationale din domeniul instalatiilor HVAC).
Din pasiune pentru cladiri sustenabile, Andrei a facut parte din proiecte de voluntariat si a reprezentat Romania impreuna cu echipa EFdeN la una dintre cele mai prestigioase competitii internationale de case solare, Solar Decathlon Europe Versailles, castigand astfel nenumarate premii pe plan national si international. A avut oportunitatea de a se implica intr-un proiect unic in Romania contribuind la implementarea solutiilor din #casabuhnici, prima casa Passive Premium din Romania si una dintre cele mai eficiente din lume in acest moment, imobil in care s-au instalat solutii eficiente de incalzire si racire geotermala, sisteme solare de producere a energiei electrice si a apei calde de consum, dar si alte sisteme ce pot face parte cu succes din casele inteligente ale viitorului.
Andrei este “Green Building Professional”, recunoastere acordata de RoGBC (Romanian Green Building Council), “Sustainability Manager” LeadSUS (Denkstatt Romania) si membru al grupului de consultanta “Build Upon” ce a realizat Strategia Nationala de Renovare a Romaniei – RoGBC.
Coautor al cartii “Case eficiente energetic de la teorie la practica. Casa solara EFdeN” si al mai multor articole de specialitate publicate la nivel national si international, Andrei crede cu tarie intr-un viitor in care cladirile produc mai multa energie decat consuma si reduc in mod considerabil amprenta de CO2 a sectorului de constructii la nivel mondial, intr-un mod de abordare sustenabil si rational al consumurilor de energie din cladiri. Casele viitorului sunt case inteligente, in care toate sistemele comunica intre ele si asigura independenta energetica a ocupantilor.