Aura este Director de Program Teach for Romania, organizatie care intervine pentru reducerea inechității educaționale în comunități vulnerabile și producerea unei schimbari sustenabile în sistemul educaţional romanesc, prin încurajarea şi pregătirea unor oameni motivați și competenți să devină profesori timp de 2 ani şi lideri dedicaţi ca Alumni ai programului. În momentul de față, în anul școlar 2019-2020, 131 învățători, profesori și alumni Teach for Romania sunt prezenți în 111 școli de stat din 17 județe.

Absolventa a Universitatii din Craiova, Facultatea de Litere si cu un masterat in Comunicare organizationala, Aura se considera norocoasa ca a descoperit voluntariatul si proiectele de responsabilitate sociala inainte de a avea un job platit. La 20 de ani era presedintele AIESEC Craiova, filiera locala a celei mai mari organizatii globale pentru tineri, responsabila de activitatea unei echipe de 40 de studenti si aspirand la o cariera cu si despre dezvoltarea oamenilor. Ulterior experienta ei profesionala a fost cumulata in proiecte educationale in mediul rural, cu organizatii studentesti si de tineret, coordonarea de procese in resurse umane, iar acreditare in coaching – International Coach Federation a venit dintr-o motivatie profunda de a creste potentialul oamenilor cu care lucreaza si de a le fi nu doar manager, ci partener de drum.

Educatia este domeniul care ii aduce implinire si unde competentele si investitia de timp si energie au cel mai mult sens. Aura face parte din echipa care a pornit activitatea Teach for Romania in 2014: timp de 3 ani a dezvoltat strategiile de recrutare, selectie si integrare pentru program, a coordonat procesele de resurse umane pentru angajati, iar preocuparea ei ca Director de program este oferirea unei experiente cat mai relevante pentru ca profesorii si invatatorii sustinuti de organizatie sa devina in calitate de Alumni acea comunitate puternica de agenti de schimbare, oameni care inteleg in profunzime problemele sistemului de educatie si pot gandi solutii sustenabile pentru a creste calitatea educatiei din Romania alaturi de organizatie.