Este fondatoarea demersului istoric FEMEI PE BANCNOTE. Janina Nectara este numele de care se leaga succesul istoric al emiterii primei bancnote din Romania, care afiseaza o femeie.

În impresionanta campanie, devenită premieră națională, Janina Nectara a reușit performanța de a aduce laolaltă jurnaliști din toate trusturile de televiziune, publicații din toată țara, cei mai iubiți artiști, cele mai prestigioase universități, institute de cercetare ale Academiei Române, Patriarhia Română și, în final, Banca Națională a României. Rezultatul? Un act istoric!  Dupa 150 de ani de la nașterea leului românesc, Janina Nectara reușește să doboare o barieră culturală majoră, impunând celebrarea femeilor pe banii romanești. Acest demers de excepție, campania FEMEI PE BANCNOTE, devine simbolul luptei unitare pentru recunoașterea meritelor tuturor femeilor din Români.

Iar noile emisiuni monetare naționale – bancnota aniversară, pe care este afișată Regina Maria și bancnota permanentă cu Ecaterina Teodoroiu, rămân mărturia faptului că nenumărate românce au fost PRIMELE ÎN LUME sau UNICELE.

Totodată, Janina Nectara este primul și singurul jurnalist român, care a scris pentru revista Vogue – supranumită Biblia Modei.

Fiind o apariție constantă la prezentările de modă internaționale, Janina Nectara a devenit și prima româncă non-model care a apărut în publicații internaționale de modă.

New York Magazine a numit-o printre cele mai bine îmbrăcate personalități de la Săptămâna Modei de la Paris.

Grație site-ului său, www.FashionAvecPassion.com, Janina a avut proiecte importante cu cele mai prestigioase case de modă precum Giorgio Armani, Dolce&Gabbana, Roberto Cavalli sau Gucci.

Revista Forbes o include pe Janina în topul ediției sale speciale, 30 Sub 30 Tineri Inovatori și Antreprenori din România.

Prin prisma platformei online, Fashion Avec Passion, Janina a realizat primele livestreaming-uri ale showurilor de modă direct de pe podiumurile internaționale, printre care Giorgio Armani, Gucci, Blumarine, Roberto Cavalli, John Richmond, Aquilano.Rimondi, Moschino, Burberry.

Concomitent, Janina Nectara a fost numită ambasadorul Gucci în România al proiectului umanitar internațional, Chime For Change, susținut pe plan global de Beyonce, Salma Hayek, Madonna, Bill Gates, Prințul Harry al Marii Britanii, Eva Longoria, Jennifer Lopez, Malala Yousafzai-câștigătoarea Premiului Nobel pentru Pace -, Maryl Streep, Halle Berry, Ben Affleck, Julia Roberts.