Mihai Voinea este antreprenor și medic, co-fondator al Marsilian, companie de IT care deține cele mai mari platforme online de educație medicală în zona academică din România.

La 25 de ani, după ce a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova, Mihai a luat o decizie radicală: și-a acordat un an sabatic pentru a călători în jurul lumii. Cele peste 50 țări de pe 5 continente pe care le-a experimentat în ultimii 6 ani i-au schimbat radical viziunea despre viață.

Cu 5 ani în urmă, acesta construia împreună cu fratele său ce avea să devină cea mai utilizată platformă de pregătire pentru examenul național de rezidențiat: Grile-Rezidentiat.ro. A creat apoi un parteneriat strategic pentru se extinde și în lumea juridică. De-a lungul anilor, platformele deținute de Marsilian au acumulat peste 60.000 de utilizatori, intrând recent și în zona corporate, cea mai recentă inovație fiind BioMap.ro – prima platformă de medicină 3D în limba română.

Mișcat de dorința de a-i ajuta pe ceilalți, Mihai a strâns în ultimii ani, prin donații, fonduri în valoare de peste 7.000 euro alergând ultra-maratoane. În 2015 a alergat pe distanța Vidin-Craiova (102 km), ajutând la strângerea a aproape 4.000 euro pentru secția de neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova. Pasiunea sa pentru triatlon l-a plasat în 2018 pe locul 4 în România în cadrul competițiilor IronMan la categoria sa de vârstă.